У зруйнованому обстрілами Довгенькому на Харківщині відновлюють електромережі

У зруйнованому обстрілами Довгенькому на Харківщині відновлюють електромережі

Фото
Укрінформ
У Довгенькому Ізюмського району Харківщини відновлюють електромережі, що були пошкоджені на 90% внаслідок бойових дій.

Про це повідомила компанія “Харківобленерго”, передає Укрінформ.

“Фахівці продовжують відновлювати електропостачання у найбільш понівечених війною населених пунктах Оскільської громади. Світло повернули першим споживачам у селі Довгеньке”, - йдеться у дописі.

Як розповів в.о. старшого майстра Ізюмського району електромереж Віталій Борщ, енергетики працюють разом із саперами, село досі розміновують.

"Електромережі тут були зруйновані на 90%. Місцевість вкрай небезпечна через велику кількість мін. Село зруйноване вщент. У деяких дворах залишилися або частини будинків, або якісь господарчі споруди, які місцеві жителі підлаштовують під житло. Ми боремося за кожну хату, намагаючись відновити електропостачання всім, хто цього чекає”, - сказав Борщ.

Читайте також: У Апостоловому відновили водопостачання, що зникло після підриву росіянами Каховської ГЕС

За його інформацією, до війни в Довгенькому налічувалося близько 300 дворів, зараз тільки у 20-ти споживачів є будівлі, які умовно можна назвати придатними для проживання. Підключити всіх, хто зараз живе у Довгенькому, зможуть протягом місяця.

За словами Борща, триває заживлення села Кам'янка, там допомагають колеги з інших районів електричних мереж обленерго.

"Окрім цих населених пунктів в нашій зоні обслуговування без світла ще 10 сіл, де живуть по одній-дві родині, але люди там також чекають на світло. По мірі розмінування будемо намагатися повернути світло всім споживачам", - сказав енергетик.

Як повідомлялося, у червні в селі Сулигівка Ізюмського району на Харківщині відновили електромережі, зруйновані влітку 2022 року під час бойових дій.

Фото: Харківобленерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-