У Варшаві відкриють офіс управління ООН, яке займатиметься відбудовою України

У Варшаві відкриють офіс управління ООН, яке займатиметься відбудовою України

Укрінформ
У Варшаві відкриють офіс управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS), яке займатиметься відбудовою України.

Ратифікаційна процедура стосовно відкриття цього офісу у Польщі завершилася підписанням відповідної угоди, передає Укрінформ з посиланням на МЗС Польщі.

Зазначається, що питання щодо відкриття офісу у Варшаві обговорювалося під час зустрічі в Нью-Йорку глави МЗС Польщі Радослава Сікорського і виконавчого директора UNOPS Хорхе Морейра да Сілви.

Як зазначається, офіс, який входить до структури ООН, відповідатиме за реалізацію структурних програм, управління фінансовими програмами та людськими ресурсами.

«У першу чергу ця інституція реалізовуватиме програми з відбудови України»,- підкреслює польське зовнішньополітичне відомство.

Як зазначається, очікується посилення присутності польських компаній у програмах ООН. До завдань представництва UNOPS у Варшаві входитиме, зокрема, посилення підтримки щодо участі польського приватного сектору в реалізації проєктів ООН, у тому числі їх ефективна участь у державних закупівлях по лінії цієї Організації.

Інформується, що UNOPS у співпраці з урядом Польщі зможе підтримати використання польських спеціальних знань, зокрема, у секторах, пов’язаних із зеленою трансформацією, енергетикою, транспортом та водно-каналізаційною інфраструктурою.

Читайте також: Генсек ООН: Гуманітарної допомоги потребують 15 мільйонів українців

У майбутньому у польському офісі UNOPS працюватиме близько ста спеціалістів, переважно польських співробітників.

Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS) - це агентство ООН, засноване в 1973 році. Його головна мета полягає в реалізації інфраструктурних проєктів та державних закупівель для системи ООН, міжнародних фінансових установ, урядів та інших партнерів у всьому світі, з особливим акцентом на гуманітарну та миротворчу діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-