У громаді на Миколаївщини відкрили Офіс відновлення і розвитку та Центр соціальної адаптації

У громаді на Миколаївщини відкрили Офіс відновлення і розвитку та Центр соціальної адаптації

Фото
Укрінформ
У Коблівській громаді Миколаївщини відкрили Офіс відновлення та розвитку і Центр соціальної адаптації та життєстійкості.

По це у Фейсбуці повідомила Миколаївська ОВА, передає Укрінформ.

"У Коблево коштом Данії та Швеції створили Офіс відновлення та розвитку і Центр соціальної адаптації та життєстійкості", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив начальник департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Олександр Корольов, наприкінці 2023 року Коблівська громада була відібрана ПРООН та військовою адміністрацією для реалізації проєктів і заходів, які спрямовані на розбудову та посилення органів місцевого самоврядування.

«І ми вже зараз бачимо результат плідної, конструктивної співпраці. Це здорово, коли громади нас чують і включаються у процес. Шукають донорів та комунікують з ними напряму», – сказав Корольов.

Своєю чергою, Коблівський сільський голова Володимир Панич зазначив, що реалізація цих проєктів супроводжувалася методично-консультаційною підтримкою й експертним супроводом, а також навчанням фахівців установ сільської ради.

«В Офісі ми створили чотири робочих місця. Це проєктні менеджери, які працюватимуть із заявами та залучатимуть гранти. Вони посилять нашу спроможність у відновлені громади та її повоєнній розбудові. А у Центрі соціальної адаптації та життєстійкості жителі громади знаходитимуть заняття для власного розвитку й підтримки ментального здоров'я» – зазначив Панич.

Офіс підтримки та розвитку Коблівської громади став п'ятим в області, який запрацював під час повномасштабної війни.

Читайте також: У Варшаві відкриють офіс управління ООН, яке займатиметься відбудовою України

Як повідомлялося, у місті Вознесенську на Миколаївщині у співпраці з Програмою розвитку ООН створили Офіс відновлення, який працюватиме у приміщенні виконавчого комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-