У Женеві проходить сесія Ради ООН з прав людини

У Женеві проходить сесія Ради ООН з прав людини

Укрінформ
У Женеві, у Палаці Націй, розпочала роботу 48-ма сесія Ради ООН з прав людини, делегати якої протягом чотирьох тижнів розглянуть понад 90 доповідей.

Як передає Укрінформ, з посиланням на пресслужбу МЗС, доповіді підготовлені Верховним комісаром ООН з прав людини, Генеральним секретарем ООН, правозахисними механізмами ООН і стосуються як окремих тем у сфері прав людини, так і ситуацій у певних країнах.  

"Серед іншого буде обговорено регулярну доповідь Управління Верховного комісара щодо становища у галузі прав людини в Україні, підготовлену моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні, яка працює в нашій державі на запрошення українського уряду з перших днів російської збройної агресії проти України", - поінформували у зовнішньодипломатичному відомстві.

Зазначається, що цей документ буде представлено на Інтерактивному діалозі щодо України, який проходитиме на виконання ініційованої Києвом резолюції РПЛ 47/22 «Співпраця з Україною та допомога їй у галузі прав людини».

Читайте також: В ООН занепокоєні жорстокою реакцією талібів на мирні протести

Темою виступів української делегації в межах різних пунктів порядку денного сесії буде також ситуація з правами людини в Російської Федерації, зокрема в контексті посилення утисків щодо етнічних українців, які проживають в РФ, а також представників інших національних, релігійних та мовних меншин.

На сесії належну увагу буде приділено питанням забезпечення прав жінок та дітей (у тому числі в ситуаціях збройних конфліктів), представників корінних народів, осіб з інвалідністю, людей похилого віку, а також ситуаціям з правами людини у Венесуелі, Нікарагуа, Білорусі, Ефіопії, Демократичній Республіці Конго та ін.

У МЗС також зазначили, що під час сесії триватиме робота із залучення країн та міжнародних організацій правозахисного спрямування до діяльності Кримської платформи та досягнення визначених нею цілей.

Як повідомлялося, двотижнева 76-а сесія Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ГА ​​ООН) відкриється 14 вересня у Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-