Лідер нідерландської ультраправої PVV відмовився від ідеї виходу з ЄС - Bloomberg

Лідер нідерландської ультраправої PVV відмовився від ідеї виходу з ЄС - Bloomberg

Укрінформ
Лідер нідерландської ультраправої PVV (Партія свободи) Герт Вілдерс, чия партія перемогла на дострокових парламентських виборах у Нідерландах, відмовився від ідеї виходу з Європейського союзу і натомість має намір просувати інтереси країни у співтоваристві.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

“Переможець виборів у Нідерландах Герт Вілдерс відмовився від своєї обіцянки провести “зобов'язуючий референдум щодо Nexit” напередодні виборів до Європейського парламенту в червні”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Вілдерс відмовився від ідеї виходу з Європейського союзу і натомість має намір просувати інтереси Нідерландів у співтоваристві.

Замість ідеї виходу з ЄС тепер партія має намір “завзято працювати для зміни ЄС зсередини”.

Відповідна теза з’явилась у передвиборчій програмі PVV напередодні виборів у Європарламент, опублікованій в п'ятницю.

Варто зазначити, що на минулих виборах до головного законодавчого органу ЄС у 2019 році PVV виступала за Nexit за аналогією з британським Brexit, ця ж ідея просувалася під час виборів до національного парламенту у листопаді минулого року.

Як зазначає агентство, це останній у серії компромісів, на які Вілдерс був змушений піти, щоб привабити потенційних партнерів по коаліції після того, як він здобув несподівану перемогу на дострокових парламентських виборах у Нідерландах в листопаді.

Зокрема Вілдерс заявив, що для Нідерландів має бути зменшено квоту на розміщення біженців, а також закликав ЄС відмовитися від «поспішних» вимог щодо зеленого курсу.

Читайте також: Лідер ультраправих Нідерландів назвав «несправедливим» вето опонентів на його плани очолити уряд

Як повідомляв Укрінформ, раніше лідер нідерландської ультраправої PVV (Партія свободи) Герт Вілдерс неочікувано заявив, що готовий відмовився від намірів очолити уряд.

Як повідомляв NOS, Вілдерс не зможе стати новим прем'єр-міністром країни, відповідну вимогу висунули лідери трьох інших партій для продовження переговорів щодо формування правлячої коаліції, Вілдерс погодився.

Домовленості досягнуто між Вілдерсом та лідерами трьох інших партій, з якими ведеться обговорення питання про створення коаліційного уряду. Лідери партій PVV(Партія свободи), VVD (Народна партія за свободу і демократію), NSC (Новий соціальний контракт) та BBB (Фермерсько-громадянський рух) готові залишитися в Палаті представників у разі формування нового кабінету. Сам Вілдерс підтверджує цю новину, за його словами, він не мав достатньої підтримки серед інших партій.

Фото: Thomas Lohnes / Stringer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-