ЄС намагається ускладнити Росії обхід санкцій, бо повністю запобігти неможливо - Салліван

ЄС намагається ускладнити Росії обхід санкцій, бо повністю запобігти неможливо - Салліван

Укрінформ
Європейський Союз намагається максимально ускладнити для Росії процес обходу санкцій, оскільки на даний час повністю запобігти цьому неможливо.

Про це заявив спеціальний представник ЄС з питань санкцій Девід О'Салліван в інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

«Ви не можете цього уникнути (обхід санкцій - ред.). Я маю на увазі, це схоже на війну з наркотиками. Гроші можна заробити обманним шляхом, тому ви завжди знайдете людей, які готові заробити на цьому», - сказав він.

О’Салліван зазначив, що мета ЄС - ускладнити та сповільнити цей процес обходу санкцій, а також зробити його дорожчим.

«Наша мета — зробити цей процес складнішим, повільнішим і постійно дорожчим. Таким чином, перекриваючи існуючі канали обходу, ми постійно змушуємо Росію створювати нові, ми все ускладнюємо, тому ланцюжок поставок стає непередбачуваним і ненадійним, і зрештою він стає дорожчим, тому що в ньому бере участь більше посередників, які беруть певний відсоток. І це те, що ми робимо», - додав він.

Спецпредставник розповів, що подорожує країнами Центральної Азії, Кавказу і Південно-Східної Азії для того, щоб переконати країни, які не застосовують розроблені санкції, але територія яких використовується для обходу санкцій, не допускати такого роду торгівлі.

«Тому, що ми знаємо, що ці товари можуть виглядати безневинними та цивільними, це в основному мікроелектроніка, передові технології, мікрочіпи, інтегральні схеми, оптичні зчитувачі, карти флешпам'яті, речі, які зазвичай мають абсолютно безневинне цивільне використання. Але ми знаємо, що якщо вони йдуть до Росії, вони будуть застосовуватися, щоб зробити ракети, дрони та артилерійські снаряди "розумнішими" та смертоноснішими», - зазначив спеціальний представник з питань санкцій ЄС.

Читайте також: У ЄС офіційно оголосили про новий режим санкцій за порушення прав людини в Росії

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо 28 травня заявив, що Бельгія розраховує на ухвалення 14-го пакета санкцій проти Росії до кінця червня.

30 травня державний секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Баньков провів зустріч зі спеціальним представником з питань санкцій ЄС Девідом О'Салліваном, під час якої сторони обговорили низку важливих питань щодо належного впровадження міжнародних санкцій проти Російської Федерації та координації спільних дій з метою покращення протидії обходу санкційних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-