Спека у Саудівській Аравії: кількість загиблих паломників перевищила 1000

Спека у Саудівській Аравії: кількість загиблих паломників перевищила 1000

Укрінформ
Кількість загиблих від спеки під час цьогорічного паломництва (хаджу) до Мекки перевищила 1000 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

Зазначається, що більше половини загиблих були незареєстрованими віруючими. Так, із 658 загиблих у Саудівській Аравії 630 осіб не мали реєстрації, розповів арабський дипломат. Серед жертв, про яких стало відомо у четвер, 58 осіб були із Єгипту.

Загалом близько 10 країн повідомили про 1081 смерть під час паломництва у Мецці. Дані про загиблих надійшли через офіційні заяви або від дипломатів.

На початку тижня Національний метеорологічний центр країни повідомив про максимальні 51,8 град. за Цельсієм у Великій мечеті у Мецці.

Окрім Єгипту, смертельні випадки під час хаджу підтвердили також Малайзія, Пакистан, Індія, Йорданія, Індонезія, Іран, Сенегал, Туніс та Іракський Курдистан, хоча у багатьох випадках влада не назвала причину загибелі своїх громадян.

Друзі та родини у середу розшукували паломників, які досі вважаються зниклими безвісти, йдеться у матеріалі.

Читайте також: В Індії через екстремальну спеку не витримує енергомережа, є загиблі

Як повідомлялося, щонайменше 550 людей померли під час паломництва (хаджу) до Мекки, а саудівські чиновники повідомляють про понад 2 тисячі осіб, які отримали тепловий удар і проходять лікування.

Щороку десятки тисяч паломників намагаються здійснити хадж без офіційних віз, щоб заощадити гроші, що є більш небезпечним, оскільки вони не отримують доступ до кондиціонованих приміщень, які саудівська влада облаштувала за маршрутом хаджу.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-