Рютте після обрання генсеком НАТО хоче й далі жити в Гаазі та продовжувати викладати

Рютте після обрання генсеком НАТО хоче й далі жити в Гаазі та продовжувати викладати

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, який незабаром стане новим генеральним секретарем НАТО, з’ясовує, чи зможе він після обрання продовжувати викладати.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Марк Рютте з'ясовує, чи зможе він продовжити свою викладацьку діяльність. Про це він сказав перед своїм останнім засіданням уряду. Рютте вже багато років викладає суспільствознавство в Гаазі. Раніше він заявляв, що хотів би викладати на постійній основі після завершення свого прем'єрства, але цього не станеться: цього тижня стало відомо, що він стане генеральним секретарем НАТО”, - йдеться у повідомленні.

Рютте також заявив, що він продовжуватиме жити в Гаазі, навіть коли стане генсеком НАТО. Він планує бути у Брюсселі протягом робочих днів, але повертатиметься додому в Гаагу на вихідні.

Читайте також: Новий уряд Нідерландів складе присягу у липні

Як повідомляв Укрінформ, президент Румунії Клаус Йоганніс відкликав свою кандидатуру на посаду генсека НАТО, усунувши тим самим останню перешкоду для кандидатури прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Формальної процедури призначення генерального секретаря саміту НАТО не існує, але для цього потрібна згода всіх 32 членів Альянсу.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-