Кібератаки проти ЄС та України: під санкції потрапили шестеро осіб, причетних до спецслужб РФ

Кібератаки проти ЄС та України: під санкції потрапили шестеро осіб, причетних до спецслужб РФ

Укрінформ
Європейський союз затвердив додаткові обмежувальні заходи за здійснення кібератак проти країн ЄС та України. До списку включено осіб, причетних до діяльності російських спецслужб.

Про це повідомляється у пресрелізі на сайті Європейської ради, передає Укрінформ.

«Сьогодні Рада схвалила додаткові обмежувальні заходи проти шести осіб, причетних до кібератак, що зачіпають інформаційні системи, пов’язані з критичною інфраструктурою, критично важливими державними функціями, зберіганням або обробкою класифікованої інформації та урядовими групами реагування на надзвичайні ситуації в країнах-членах ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, обмежувальні заходи вперше вживаються проти кіберзлочинців, які використовують програми-вимагачі проти таких основних послуг, як охорона здоров’я та банківська справа.

До нових санкційних списків потрапили Руслан Перетятко та Андрій Корінець, учасники «групи Каллісто». «Група Каллісто» - група офіцерів російської військової розвідки, які проводять кібероперації за допомогою фішингових кампаній, спрямованих на викрадення конфіденційних даних у критично важливих державних функціях, включаючи оборону та зовнішні відносини.

Читайте також: ЄС розширив на 61 компанію санкції за підтримку російської агресії проти України

Санкції були накладені також на Олександра Склянку та Миколу Черних із «хакерської групи Армагеддон», як вказано у пресрелізі, групу, яка підтримується російською ФСБ, що здійснювала різноманітні кібератаки на уряди держав-членів ЄС та України, в тому числі за допомогою фішингових електронних листів і кампаній зловмисного програмного забезпечення.

Також у списках – Михайло Царьов і Максим Галочкін, які відіграють ключову роль у розгортанні шкідливих програм Conti і Trickbot. Trickbot - шкідлива шпигунська програма, створена та розроблена Wizard Spider, яка проводила кампанії програм-вимагачів у різних секторах, у тому числі в основних послугах, таких як охорона здоров’я та банківська справа, і тому несе відповідальність за значні економічні збитки в Європейському Союзі.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн ЄС у понеділок, 24 червня ухвалили 14-й пакет санкцій проти Росії у зв’язку із її агресією проти України, який надалі поширює тиск на російську енергетику та містить заходи для запобігання спробам оминати європейські санкції.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-