У Єврокомісії розкритикували гасло Угорщини для головування у Раді ЄС

У Єврокомісії розкритикували гасло Угорщини для головування у Раді ЄС

Укрінформ
Віцепрезидент Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова дала критичну оцінку гаслу, яке Угорщина обрала для свого головування в Раді ЄС.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Угорщина обрала гаслом свого піврічного головування Make Europe Great Again, що подібне до гасла виборчої кампанії Дональда Трампа, коли він уперше балотувався у президенти США у 2016 році.

«Ну, це звучить не дуже оригінально, правда?» - сказала єврокомісар.

За її словами, головування в Раді ЄС має стати для угорського уряду шансом "показати, що вони можуть служити та виконувати завдання як чесний посередник, у чому й полягає роль головуючого".

«Я сподіваюсь, що станеться щось, що продемонструє професіоналізм, і що це буде нейтрально та професійно», - сказала вона.

Раніше на засіданні Ради з загальних питань обговорювалося зневага Будапешта до цінностей блоку. За словами Юрової, комісія має «зауваження» щодо свободи преси та верховенства права у цій країні.

Угорщина під керівництвом прем’єр-міністра Віктора Орбана роками сперечалася з Брюсселем з таких питань, як міграція та підтримка України.

Європейський суд раніше оштрафував Будапешт на 200 мільйонів євро за порушення законодавства ЄС щодо надання притулку.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн збереже посаду президента Єврокомісії - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Китай сподівається, що Угорщина, перебравши ротаційне головування у Європейському Союзі в другій половині року, сприятиме більш позитивній та прагматичній політиці блоку щодо КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-