У Нідерландах новий уряд склав присягу

У Нідерландах новий уряд склав присягу

Фото
Укрінформ
У Нідерландах сьогодні, 2 липня, новий уряд був приведений до присяги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, посаду прем’єр-міністра Нідерландів тепер обіймає колишній голова розвідки Дік Схооф.

Король Нідерландів Віллем-Александр підписав укази про його призначення.

Фото: Королівський дім Нідерландів
Фото: Королівський дім Нідерландів

Новий прем'єр-міністр та шістнадцять міністрів склали присягу у присутності короля у палаці в Гаазі.

“Після того, як король Віллем-Александр підписав королівські укази, настав час для приведення до присяги членів кабінету міністрів. Я з нетерпінням чекаю початку роботи на посаді прем'єр-міністра. За безпечні та справедливі Нідерланди із соціальним захистом для кожного. Я виступаю за контроль над міграцією, підтримання діалогу, прийняття рішень та чітке розуміння їх. Ви можете розраховувати на мене”, - написав Схооф у соцмережі Х.

Фото: ANP
Фото: ANP

Усі міністри нового уряду були приведені до присяги один за одним, починаючи з 10 години ранку за місцевим часом. Потім всі державні секретарі склали присягу. Процедура тривала близько години.

Читайте також: Рютте закликав Нідерланди продовжувати підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, Північноатлантична рада затвердила прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаді нового генерального секретаря НАТО.

Рютте розпочне виконання своїх функцій генерального секретаря з 1 жовтня 2024 року, коли закінчиться термін повноважень Столтенберга після десяти років перебування на чолі Альянсу.

Перше фото: RVD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-