У США анонсували більше заходів проти Грузії через закон «про іноагентів»

У США анонсували більше заходів проти Грузії через закон «про іноагентів»

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон вживатиме нових заходів проти влади Грузії через ухвалення скандального закону "Про прозорість іноземного впливу".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Держдепу США.

Блінкен нагадав, що США та багато інших країн не лише висловили своє глибоке занепокоєння щодо прийняття цього закону, особливо процесу його ухвалення, але й вжили заходів, щоб продемонструвати ці занепокоєння.

"І я думаю, що ви, швидше за все, побачите більше таких заходів. Вважаю, що це явно суперечить європейському напрямку, який хоче обрати Грузія, та який, очевидно, хоче обрати більшість грузинського народу", – заявив Блінкен.

Він зазначив, що США готові до викликів на Південному Кавказі, "зокрема до деяких з тих", що стосуються Грузії.

Читайте також: Закон Грузії про іноагентів несумісний з європейськими стандартами - ПАРЄ

Як повідомлялося, 18 травня президент Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на документ, наголосивши, що він "повністю повторює дух російського закону", а його зміст є неконституційним. Парламент 28 травня подолав президентське вето, остаточно затвердивши закон.

Венеційська комісія Ради Європи рекомендувала Грузії скасувати закон "Про прозорість іноземного впливу" в його нинішньому вигляді. Водночас Євросоюз та його країни-члени розглядають заходи реагування на рішення парламенту Грузії, який відхилив вето президента на цей закон.

Фото: U.S. Department of State/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-