Євросоюз закликав Північну Корею припинити запуски балістичних ракет

Євросоюз закликав Північну Корею припинити запуски балістичних ракет

Укрінформ
Європейський Союз засудив черговий запуск балістичної ракети, здійснений в КНДР 1 липня, та закликав владу Північної Кореї утримуватися від дій, що підривають безпеку в регіоні.

Про це йдеться в заяві речника ЄС, повідомляє Укрінформ.

«Європейський Союз рішуче засуджує запуск балістичної ракети, що здійснила Корейська Народно-Демократична Республіка 1 липня, яка є ще одним порушенням резолюції Ради Безпеки ООН. ЄС повторює свій заклик до КНДР припинити всі протиправні дії, що загрожують регіональному та міжнародному миру й безпеці», - йдеться у документі.

Європейська сторона закликала КНДР прийняти пропозицію до діалогу, виконувати свої зобов’язання згідно з резолюціями Радбезу ООН, що передбачають повну відмову від ядерної зброї й балістичних ракет.

«Ми також глибоко занепокоєні поглибленням співробітництва між КНДР і Росією, що є показовим порушенням численних резолюцій Ради Безпеки ООН. Повторюємо рішучий заклик до КНДР та до Росії припинити протизаконне передання зброї», - наголосив речник ЄС.

Читайте також: Зближення Росії з КНДР створює небезпеку для всього регіону - представник ЄС

Наголошується, що ЄС готовий працювати з усіма міжнародними партнерами для просування дипломатичного процесу, що має на меті повну і незворотну денуклеаризацію Корейського півострова.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні КНДР заявила про успішне випробування нової балістичної ракети з надвеликою боєголовкою вагою 4,5 тонни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-