Білорусь вступила до Шанхайської організації співробітництва

Білорусь вступила до Шанхайської організації співробітництва

Укрінформ
Білорусь стала десятою країною-членом Шанхайської організації співробітництва (ШОС).

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Аналогічний статус в організації мають Індія, Іран, Казахстан, Китай, Киргизстан, Пакистан, Росія, Таджикистан і Узбекистан.

Зазначається, що Олександр Лукашенко домагався членства в ШОС півтора десятиліття.

Лукашенко назвав вступ Білорусі до ШОС «історичним». Він заявив про необхідність «знищити однополярний світ» і взяти на себе відповідальність за «глобальну безпеку», оскільки «самозакоханий егоїстичний Захід виявився на це не здатний».

Читайте також: Єврокомісія привітала розширення санкцій проти Білорусі

На думку аналітиків, Лукашенко міг сподіватися, що зв’язки з ШОС посилять і розширять торговельно-економічну співпрацю з Китаєм, одночасно трохи зменшивши залежність його режиму від Москви.

Як повідомляв Укрінформ, Республіка Білорусь підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України, надаючи РФ інфраструктуру, територію та повітряний простір. Згідно з дослідженням Єльського університету, понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років були незаконно вивезені до Білорусі від початку повномасштабного вторгнення.

Саміт ШОС проходить 3-4 липня в Астані під головуванням президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.

Шанхайська організація співробітництва – це політична, економічна, безпекова та оборонна організація, що була заснована у 2001 році у Китаї.

Фото: wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-