Лідер французьких ультраправих в Європарламенті проти засудження «мирних ініціатив» Орбана

Лідер французьких ультраправих в Європарламенті проти засудження «мирних ініціатив» Орбана

Укрінформ
Засуджувати прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за його "дипломатичні" маневри не можна, а підтримка України на шляху до НАТО нібито сприятиме ескалації війни.

Таку думку висловив лідер французьких ультраправих у новому Європарламенті Жордан Барделла під час перших дебатів нового складу Європейського парламенту щодо підтримки України перед голосуванням за резолюцію "Необхідність подальшої підтримки України з боку ЄС", яке має відбутися пізніше в середу, передає кореспондентка Укрінформу.

"Ця резолюція засуджує візити Віктора Орбана до Росії. Я не можу звинуватити Угорщину, нашого ключового партнера в трансатлантичному альянсі, в тому, що вона негативно впливає на ситуацію, коли намагається розпочати дискусію", - зазначив Барделла, заявивши, що документ щодо України є неприйнятним на кількох рівнях.

Він також стверджує, що підтримка України на шляху її вступу до НАТО нібито є проблематичною та такою, що "може призвести до ескалації війни".

Ульраправі також не погоджуються з фінансовим рівнем підтримки, який пропонує резолюція. Згідно з одним із варіантів, кожна країна-член повинна вносити на це 0,5% ВВП на рік: "У Франції це буде €7 мільярдів на рік. Ця резолюція, таким чином, загрожує виживанню нашої економіки та сільського господарства. Зокрема, це серйозно вплине на спільну сільськогосподарську політику".

Читайте також: Ультраправі не дозволять Україні використовувати французьку далекобійну зброю для ударів по РФ - Ле Пен

Водночас президент ультраправого "Національного об'єднання" повторив свої передвиборчі заяви щодо того, що Європа "не може дозволити російському імперіалізму поглинути Україну, порушувати суверенітет України або загрожувати міжнародному порядку і миру".

Як повідомляв Укрінформ, депутати ультраправої французької партії "Національне об'єднання" раніше офіційно приєдналися до групи "Патріоти за Європу", створеної у Європейському парламенті прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Крім "Національного об'єднання" та "Фідес", до групи також входять партії "Ліга" (Італія), Vox (Іспанія), Chega (Португалія), ANO (Чехія), "Християнсько-демократична народна партія" (Угорщина), Австрійська ультраправа партія свободи (FPÖ), "Партія за свободу" (Нідерланди), бельгійська Vlaams Belang та інші.

Після візиту до Києва Орбан відвідав Москву й Пекін, де намагався обговорювати "мирні ініціативи" щодо завершення війни в Україні. Згодом він також зустрівся із кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом.

За результатами поїздок угорський прем’єр розіслав свій план “мирний план” врегулювання війни між РФ та Україною усім європейським лідерам, вказавши на необхідність "змінити курс".

За повідомленнями ЗМІ, у своєму листі Орбан також повідомив, що Трамп у разі перемоги на виборах у США чекатиме на інавгурацію, а "буде готовий негайно виступити в ролі мирного посередника", і в нього є "детальні та обґрунтовані плани для цього".

Читайте також: Виборчий маятник у Франції: від ультраправих – в обійми до лівих

Зі свого боку, Європейська комісія зробила безпрецедентний крок, заборонивши своїм членам відвідувати засідання, що проводяться в Угорщині під час головування цієї країни в ЄС. Деякі уряди ЄС також планують відправляти на міністерські зустрічі в Угорщині лише вищих державних службовців, а не міністрів.

Голова Європейської ради Шарль Мішель нагадав Орбану, що Угорське головування в Раді ЄС не отримувало жодного мандата на ведення переговорів від імені Євросоюзу.

Фото: EP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-