Багаторічний лідер В'єтнаму Нгуєн Фу Чонг відходить від справ через стан здоров'я

Багаторічний лідер В'єтнаму Нгуєн Фу Чонг відходить від справ через стан здоров'я

Укрінформ
Голова Комуністичної партії В'єтнаму Нгуєн Фу Чонг відійшов від виконання офіційних обов'язків через поганий стан здоров'я, що знаменує можливий кінець його 14-річного перебування на посаді найвпливовішого лідера однопартійної держави.

Про це повідомляє The Washington Post, передає Укрінформ.

80-річний Чонг уже кілька років страждає від поганого самопочуття.

У четвер партійні чиновники заявили, що він відмовляється від своїх обов'язків, щоб зосередитися на лікуванні.

Відхід Чонга залишає вакуум влади і відкриває рідкісне вікно політичної невизначеності у В'єтнамі - одній з небагатьох комуністичних диктатур, що залишилися в світі, яка зазвичай сама організовує передачу влади.

Читайте також: В’єтнам звернувся до ООН щодо розширення континентального шельфу в Південнокитайському морі

То Лам, багаторічний міністр громадської безпеки В'єтнаму, який нещодавно був призначений президентом, розглядається як імовірний кандидат на заміну Чонга на посаді секретаря партії, найбільш впливової посади у в'єтнамській системі. У четвер лідери Політбюро оголосили, що Лам тимчасово виконуватиме обов'язки Чонга.

«Політбюро закликає всю партію, весь народ і всю армію мати абсолютну довіру до керівництва партії», - йдеться в заяві Політбюро, надрукованій у державних інформаційних агентствах.

Чонг широко відомий як прихильник жорсткої партійної лінії, він відкрив країну для більшої кількості інвестицій та економічного співробітництва з іноземними країнами, одночасно посилюючи контроль партії над внутрішньою нестабільністю та критикою.

Як повідомляв Укрінформ, Національна асамблея В'єтнаму (парламент) у травні обрала 66-річного міністра громадської безпеки То Лама президентом країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-