Шольц не готовий дозволити Україні бити німецькою зброєю по цілях у Росії

Шольц не готовий дозволити Україні бити німецькою зброєю по цілях у Росії

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц не готовий змінити свою думку щодо використання західної, зокрема німецької, зброї по військових об’єктах на території Росії.

Про це він заявив на пресконференції після завершення саміту Європейської політичної спільноти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я бачу консенсус щодо того, що такі кроки не розглядаються, у тому числі – дуже чітко з боку США», - заявив Шольц на прохання прокоментувати вимогу Президента Володимира Зеленського зняти обмеження на ураження західною зброєю військових цілей на території РФ.

Канцлер торкнувся загалом питання підтримки України в майбутньому.

Читайте також: Українці Німеччини закликали Шольца передати ЗСУ ракети Taurus

«Я виходжу з того, що те, про що ми домовилися між собою, зокрема, в колі G7, також під час перемовин, які ми нещодавно провели у Вашингтоні, Україна буде продовжувати отримувати підтримку», - сказав він і нагадав про рішення G7 «мобілізувати великий кредит» для України - 50 млрд дол. доходів від заморожених активів російського центробанку. Це, на переконання Шольца, дасть Україні відчуття впевненості та безпеки щодо гарантування фінансування її потреб.

Підбиваючи підсумки саміту, він зазначив, що лідери понад 40 країн, а це практично вся Європа, окрім Росії та Білорусі, зібралися разом в одному місці, щоб надіслати чіткий сигнал: «Європа стоїть згуртовано проти огидної війни, яку президент Путін продовжує вести з незмінною жорстокістю проти України». Європа готова підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет і незалежність стільки, скільки буде потрібно, повторив політик.

Читайте також: Шольц заявив, що немає потреби коригувати рішення про використання німецької зброї Україною

Як повідомлялось, Зеленський у своєму виступі на зустрічі 18 липня закликав західних лідерів надати дозвіл використовувати їхню зброю для знищення військових об’єктів на території держави-агресора, зокрема, аеродромів. Він зазначив, що зняття певних обмежень на використання зброї поруч із кордоном не просто не призвело до ескалації, навпаки, воно заблокувало спроби Путіна розширити війну.

4-й саміт Європейської політичної спільноти відбувся 18 липня у Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-