Макрон обіцяє посилити боротьбу з російським «фантомним флотом»

Макрон обіцяє посилити боротьбу з російським «фантомним флотом»

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що європейська спільнота посилить боротьбу з так званим «фантомним флотом» РФ, а також з її кібератаками.

Також на пресконференції по завершенні саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії лідер Франції пообіцяв, що підтримка України зростатиме, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу підтримати заклик прем'єр-міністра Стармера (голови уряду Великої Британії – ред.), який об'єднав близько сорока членів європейської політичної спільноти, посилити наші дії проти так званого «фантомного флоту», тобто суден, які дозволяють Росії обходити санкції ЄС», - наголосив Макрон.

«Фантомним флотом» називають російські танкери, які перевозять нафту в обхід європейських санкцій. Раніше у рамках 14-го пакету санкцій Європейський Союз ухвалив конкретні обмеження проти деяких кораблів цього флоту.

Макрон також резюмував питання підтримки України, що було однією з тем саміту.

«Ми підтвердили нашу підтримку президенту Зеленському та українському народу, і цілком очевидно, що місце України в європейській сім'ї є цілком виправданим. Наша підтримка буде посилюватися, тому що в Україні на карту поставлено питання Європи та її безпеки», - сказав він.

Читайте також: Європа хоче миру для України, але не будь-якою ціною: що обговорюють на саміті в Британії

Глава французької держави також провів спільне засідання разом з президенткою Молдови Майєю Санду щодо боротьби з маніпуляцією інформацією та іноземним втручанням.

«Ми домовилися поширити механізми, вже винайдені Європейським Союзом, за його межі, зокрема групи швидкого реагування на гібридні заходи. Також ми вирішили створити мережу експертів з метою визначення спільних стандартів і протоколів для виявлення та реагування на інформаційні маніпуляції та кібератаки», - деталізував глава Франції.

Нагадаємо, 4-й саміт Європейської політичної спільноти відбувся 18 липня у Великій Британії.

Як передавав Укрінформ, після саміту канцлер ФРН Олаф Шольц вчергове заявив, що не готовий змінити свою думку щодо використання західної, зокрема німецької, зброї по військових об’єктах на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-