До Конституційного суду Грузії подали вже третій позов щодо закону про «іноагентів»

До Конституційного суду Грузії подали вже третій позов щодо закону про «іноагентів»

Укрінформ
Парламентська опозиція звернулася до Конституційного суду Грузії з проханням призупинити дію суперечливого закону «Про прозорість іноземного впливу».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsGeorgia.

Позов підтримали 38 депутатів.

Вони оскаржують закон про «іноагентів» за двома статтями Конституції Грузії та просять призупинити дію закону до ухвалення остаточного рішення Конституційного суду.

За словами представниці групи опозиційних депутатів Тамар Кордзії, дію цього закону необхідно призупинити до виборів, інакше «ця країна може бути завдана незворотних збитків».

Опозиція наполягає, що спірний закон порушує 78 статтю Конституції Грузії, яка наказує державним органам твердо дотримуватись євроатлантичного курсу. Також позов вимагає встановити відповідність закону 28 статті про свободу об'єднань.

Зазначається, що раніше позови до КС подали президентка Грузії та понад 120 неурядових організацій країни.

Читайте також: Венеційська комісія закликала Грузію відмовитись від законопроєкту проти ЛГБТ

Як повідомляв Укрінформ, попри заклики міжнародних партнерів, 28 травня парламент Грузії подолав вето президента на закон, офіційно названий «Про прозорість іноземного впливу». Він передбачає створення спеціального реєстру й оголошує носіями інтересів іноземного впливу неурядові та медійні організації, які отримують закордонні гранти.

Фото: Newsgeorgia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-