Сійярто звинуватив ЄС в зупинці постачання російської нафти через Україну

Сійярто звинуватив ЄС в зупинці постачання російської нафти через Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив Єврокомісію в організації зупинки постачання російської нафти через територію України і попередив, що це може призвести до енергетичної кризи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР з посиланням на його пост в соцмережі.

Сійярто вважає, що Єврокомісія «нічого не зробила» за тиждень, відколи Будапешт і Братислава звернулися до неї з проханням втрутитися в нафтову суперечку.

«Незважаючи на загрозу енергетичній безпеці двох країн-членів ЄС... Брюссель зберігає мовчання», - написав він і додав, що або Єврокомісія занадто «слабка», щоб захистити інтереси Словаччини та Угорщини, або «це Брюссель, а не Київ, придумав все це».

«Європейська комісія і президент Урсула фон дер Ляєн особисто повинні негайно розповісти: чи просив Брюссель Київ заборонити постачання нафти? І якщо ні, то чому Єврокомісія не вживає жодних заходів вже більше тижня?» , - обурився Сіярто. 

Минулого тижня керівник апарату Орбана Гергей Гуляш заявив, що блокування поставок компанії «Лукойл» може призвести до дефіциту палива, але наполягав на тому, що «немає причин для паніки», оскільки Угорщина все ще має резерви.

Читайте також: Україна відкрита до консультацій щодо транзиту нафти «Лукойлу» - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Словаччина та Угорщина заявили, що припинили отримувати нафту від свого ключового постачальника "Лукойл" після того, як минулого місяця Україна ввела заборону на транзит ресурсів російської енергетичної компанії нафтопроводом «Дружба» через свою територію.

Цей крок обурив офіційних осіб у Словаччині та Угорщині, які стверджували, що блокування поставок поставить під загрозу їхню енергетичну безпеку. 

Минулого тижня Європейська комісія отримала лист від міністрів закордонних справ Угорщини і Словаччини із скаргою на санкції, які Україна застосувала проти компанії «Лукойл».

Фото: Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-