Євросоюз розробляє стратегію підтримки України у випадку перемоги Трампа - FT

Євросоюз розробляє стратегію підтримки України у випадку перемоги Трампа - FT

Укрінформ
Єврокомісія створила спеціальну групу для підготовки до можливого повернення Дональда Трампа у Білий дім. Група розробляє стратегію на випадок різкої зміни позиції Вашингтона з питань вільної торгівлі та підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

Ця група була сформована офісом генерального секретаря Єврокомісії Ілзе Юхансон та охоплює невелику кількість чиновників, які представляють ключові директорати з торгівлі, конкуренції та зовнішніх відносин.

Створена група також оцінює вплив можливого президентства Камали Гарріс та готується до змін у політиці після виборів у США в листопаді, повідомили джерела видання.

Один зі співрозмовників зазначив: "Йдеться про те, щоб з'ясувати, якими можуть бути наслідки в будь-якому випадку".

Як зазначається, Брюссель занепокоєний тим, що Трамп може запровадити болючі тарифи на експорт ЄС, припинити підтримку України та примусити Київ до миру за умовами Москви щодо припинення війни.

Європейські союзники також стурбовані погрозами Трампа вивести США з НАТО або підірвати положення про взаємну оборону для країн, які, на його думку, недостатньо витрачають на оборону.

Читайте також: Республіканці у Конгресі стурбовані поглядами Трампа на безпеку та зовнішню політику - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у липні в Мілуокі (штат Вісконсин) відбувся Національний з’їзд Республіканської партії США. Його делегати підтримали кандидатуру Дональда Трампа далі представляти партію на президентських виборах. Своєю чергою, Трамп оголосив, що обрав молодого сенатора Джей Ді Венса на посаду віцепрезидента у його команді на виборах в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-