Французький генерал закликає прибрати бюрократичні перешкоди для пересування техніки союзників

Французький генерал закликає прибрати бюрократичні перешкоди для пересування техніки союзників

Укрінформ
У Європі потрібно покращити процес переміщення танків, військ і боєприпасів, якщо вона хоче стримати можливу агресію Росії.

Таку думку генерал Бертран Тужуз, відповідальний за сухопутне командування французької армії в Європі, висловив у розмові з Politico, передає Укрінформ.

За словами Тужуза, від часів холодної війни переміщення військового спорядження «поступово стало надзвичайно складним». У Франції це усвідомили навесні 2022 року, коли розгортали батальйон у Румунії у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

«Ми відкрили для себе масштаби адміністративної тяганини. В Україні йде війна, а митники пояснюють, що у вас немає потрібного тоннажу на вісь і що ваші танки не можуть їхати через Німеччину. Це просто неймовірно», – сказав Тужуз.

Читайте також: В Австрії пообіцяли підтримку українців у третю воєнну зиму

Він визнав, що покращити військову мобільність буде нелегко, оскільки транспортні та митні правила встановлюються на національному рівні. Генерал запропонував розпочати ґрунтовні зміни із залізниці як найбільш практичного способу перевезення військової техніки.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявляв, що російська війна проти України ставить всю Європу перед викликом для власної безпеки й оборони та загрожує війною високої інтенсивності вже в Європі.

Фото: Sean Gallup/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-