Рішення про збиття цілей РФ над Україною не мусить ухвалюватися на рівні НАТО - польський експерт

Рішення про збиття цілей РФ над Україною не мусить ухвалюватися на рівні НАТО - польський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Рішення про збиття російських повітряних цілей над територією України може ухвалюватися кількома країнами НАТО, без залучення усього Альянсу, але за згодою інших країн Організації.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу заявив польський експерт, колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

Як підкреслив експерт, учорашнє порушення російським повітряним обʼєктом повітряного простору Польщі «однозначно актуалізує тему збиття польською системою ППО російських повітряних цілей над територією України».

«До цього треба повернутися і не треба ховати голову у пісок, адже такого роду інциденти ще можуть траплятися у майбутньому», - підкреслив ексміністр національної оборони РП.

Онишкевич наголосив, що прийняття такого рішення не мусить відбуватися на рівні НАТО, для цього цілком достатньо буде рішення однієї чи декількох країн Організації. Утім, це має відбуватися завідома і без відвертих протестів інших країн-членів з огляду «на потребу певної солідарності і одностайності дій в межах Альянсу».

Читайте також: Дуда розповів про допомогу Україні: Лише військової - близько $3 мільярдів

«Збиття ракет цілком може бути індивідуальним рішенням Польщі, наприклад у співпраці із США, Великою Британією чи якоюсь іншою країною. Але це має бути завідома і згодою інших країн. Це не повинно стати несподіванкою, щоб не було спротиву якоїсь з країн Альянсу», - наголосив ексміністр національної оборони РП.

Як передавало агентство, під час учорашньої масованої атаки РФ на Україну один російський безпілотник залетів у Польщу зі Львівської області. Він перебував на радарах польської системи ППО упродовж пів години. Станом на сьогодні здійснюються його пошуки у Люблінському воєводстві країни.

Читайте також: У Польщу під час масованої атаки на Україну залетів дрон РФ - його шукають

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після цієї ракетної атаки Росії закликав партнерів дозволити Україні далекобійні удари по військових цілях на території РФ та домовитися про використання ППО партнерів для збивання ракет і дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-