Путін їде в Монголію,  де його зобов'язані заарештувати за ордером із Гааги

Путін їде в Монголію, де його зобов'язані заарештувати за ордером із Гааги

Укрінформ
Глава Росії Володимир Путін 3 вересня вирушить з офіційним візитом до Монголії. Це його перший візит в країну, яка ратифікувала Римський статут.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times.

Монголія 2002 року ратифікувала Римський статут — основний документ, за яким працює Міжнародний кримінальний суд. 2023 року представника країни було обрано суддею МКС на дворічний період.

Таким чином, візит Путіна до Монголії стане першою поїздкою російського президента до країни, яка має заарештувати його за ордером, виданим у 2023 році МКС у Гаазі.

Кремль офіційно не прокоментував можливість арешту Путіна, якого МКС звинувачує у воєнних злочинах через «незаконну депортацію» дітей та населення з окупованих українських територій.

За повідомленням пресслужби Кремля, як пише The Moscow Times, візит Путіна відбудеться на запрошення монгольського президента Ухнаагійн Хурелсуха. Путін візьме участь в урочистих заходах з нагоди 85-річчя спільної перемоги радянських та монгольських військових над японськими на річці Халхин-Гол.

Читайте також: Путін вирушив до Баку, щоб відвернути увагу від «незручної ситуації» біля Курська - ISW

Путін планує обговорити розвиток російсько-монгольських відносин «всеосяжного стратегічного партнерства», а також провести зустрічі з головою парламенту Монголії Дашзегвійн Амарбаясгаланом і прем'єр-міністром Лувсаннамсраїном Оюун-Ердене.

Як повідомляв Укрінформ, торік Путін скасував поїздку на саміт БРІКС до ПАР, яка також є країною-членом МКС. Влада ПАР спочатку в приватному порядку, а потім публічно попросила російського президента не відвідувати захід та обмежитися відеозв'язком. Замість Путіна російську делегацію в ПАР очолив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Фото: epa.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-