ЄС нагадав Монголії перед візитом Путіна про обов’язки за Римським статутом

ЄС нагадав Монголії перед візитом Путіна про обов’язки за Римським статутом

Укрінформ
В контексті оголошеного візиту президента РФ до Монголії, Європейський Союз заявив про підтримку рішень Міжнародного кримінального суду та нагадав Монголії про обов’язки країни-учасниці Римського статуту щодо виконання рішень МКС, зокрема, виконання ордеру МКС на арешт Путіна.

Відповідну заяву сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси оголосила речниця Європейської комісії Набіла Массралі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили повідомлення про наступний візит Путіна в Монголію. Монголія, як і будь-які інші країни, має право на розвиток власних міжнародних зв’язків, виходячи із власних інтересів. Разом з цим є ордер на арешт Путіна, що був виданим Міжнародним кримінальним судом за злочинну депортацію та передання тисяч українських дітей з тимчасово окупованих територій України в Росію. Монголія є країною-учасницею Римського статуту МКС з 2002 року, із відповідними правовими зобов’язаннями», - зауважила речниця Єврокомісії.

Вона нагадала, що ЄС вже висловлював своє занепокоєння щодо оголошеного візиту Путіна та позицію на підтримку рішення МКС. Ця позиція, за її словами, була доведена до влади Монголії через делегацію ЄС в цій країні.

Читайте також: У Human Rights Watch закликали Монголію заборонити в’їзд Путіну або заарештувати його

«Безумовно ЄС підтримує розслідування, що проводиться прокурором МКС в Україні, і ми закликаємо до повного співробітництва всі держави, що до беруть у ньому участь», - додала Массралі.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Росії Володимир Путін 3 вересня планує здійснити візит до Монголії. Напередодні цього візиту Міжнародний кримінальний суд у Гаазі нагадав, що на Монголію поширюється зобов'язання виконувати вимоги МКС.

У березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей з України і у незаконному переміщенні українців у Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-