Путін зустрівся із президентом Монголії на тлі закликів до арешту російського диктатора

Путін зустрівся із президентом Монголії на тлі закликів до арешту російського диктатора

Укрінформ
Лідер Кремля Володимир Путін у вівторок зустрівся зі своїм монгольським колегою в Улан-Баторі, це його перший візит до країни-члена Міжнародного кримінального суду (МКС) після того, як той видав ордер на арешт російського лідера минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

Путін зустрівся із президентом Монголії Ухнаагійном Хурелсухом на площі Чингісхана в Улан-Баторі, також відомій як площа Сухе-Батора.

Напередодні у столиці Монголії зібралася невелика акція протесту, де демонстранти тримали плакати з вимогою "Геть звідси, військовий злочинцю Путін".

Посилені заходи безпеки не дозволили учасникам ще однієї акції протесту, запланованої на сьогодні, підійти до російського лідера.

Протестувальники натомість зібралися приблизно за квартал від Пам’ятника політичним репресованим, зведеного на честь постраждалих під час комуністичної влади у Монголії, яку підтримував СРСР.

Читайте також: Монголія має показати себе «демократичним оазисом» та арештувати Путіна - експерт

Володимира Путіна розшукує Міжнародний кримінальний суд у Гаазі за звинуваченнями у незаконній депортації українських дітей після вторгнення військ РФ в Україну в 2022 році.

Україна різко відреагувала на цей візит, звинувативши Монголію в розділенні відповідальності за воєнні злочини Путіна після того, як влада країни не затримала його в аеропорту.

Монголія розташована між РФ та Китаєм, має тісні культурні зв’язки із Москвою, а також торговельні відносини з Пекіном. Монголія перебувала під впливом Москви за часів СРСР та намагалася підтримувати дружні стосунки як з Кремлем, так і з Пекіном після розпаду комуністичної держави у 1991 році.

Читайте також: ЄС нагадав Монголії перед візитом Путіна про обов’язки за Римським статутом

Монголія не засудила вторгнення РФ в Україну та утрималася під час голосування резолюцій ООН із його засудженням.

Як повідомлялося, увечері понеділка, 2 вересня, Путін з офіційним візитом прилетів до Монголії.

Це перший візит Путіна в країну, яка ратифікувала Римський статут та яка має заарештувати російського лідера за ордером, виданим у 2023 році МКС у Гаазі.

Кремль офіційно не прокоментував можливість арешту Путіна, якого МКС звинувачує у воєнних злочинах через «незаконну депортацію» дітей та населення з окупованих українських територій.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення монгольської влади не арештовувати російського лідера Володимира Путіна, який перебуває із візитом у Монголії, попри міжнародний ордер на його арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-