У ЄС «шкодують» через невиконання Монголією зобов'язань щодо арешту Путіна

У ЄС «шкодують» через невиконання Монголією зобов'язань щодо арешту Путіна

Укрінформ
Європейський Союз "узяв до уваги" візит Володимира Путіна в Улан-Батор і шкодує, що Монголія як держава-учасниця Римського статуту не виконала своїх зобов'язань щодо його арешту.

Про це йдеться у заяві речника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Пітера Стано, передає Укрінформ.

«Європейський Союз узяв до уваги візит... Володимира Путіна до Монголії, незважаючи на ордер на його арешт, виданий Міжнародним кримінальним судом. ЄС шкодує, що Монголія - держава-учасниця Римського статуту МКС - не виконала своїх зобов'язань за статутом щодо виконання ордера на арешт», - йдеться у повідомленні.

Стано нагадав, що ордер МКС на арешт Путіна виданий за скоєння воєнних злочинів.

«ЄС висловлює найрішучішу підтримку зусиллям, спрямованим на забезпечення повної відповідальності за воєнні злочини та інші тяжкі злочини у зв'язку з агресивною війною Росії проти України», - йдеться в заяві.

Речник наголосив, що ЄС підтримує розслідування прокурора МКС щодо подій російсько-української війни та закликає всі держави-учасниці Римського статуту до повної співпраці.

Читайте також: Монголію за невиконання рішення МКС про арешт Путіна очікують незначні каральні заходи - юрист

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі у березні 2023 року видав ордер на арешт Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні українців у Росію.

2 вересня Путін прилетів до Монголії з офіційним візитом. Це перший його візит у країну, яка ратифікувала Римський статут і мала заарештувати російського правителя за ордером МКС.

У Міністерстві закордонних справ України у відповідь на рішення монгольської влади не арештовувати Путіна заявили, що країна тим самим розділила відповідальність за його воєнні злочини.

У Монголії заявили, що країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, що ускладнює можливість арешту Путіна за ордером МКС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-