ЄС закликав владу Венесуели припинити репресії проти опозиції та звільнити політв'язнів

ЄС закликав владу Венесуели припинити репресії проти опозиції та звільнити політв'язнів

Укрінформ
Європейський Союз закликав владу Венесуели припинити репресії проти опозиції, свавільні арешти та звільнити всіх політичних в'язнів.

З відповідною заявою виступив високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель, передає Укрінформ із посиланням на DW.

За його словами, кандидат від опозиції на виборах президента Венесуели Едмундо Гонсалес зазнав політичних переслідувань і "стикнувся з прямими загрозами своїй безпеці та свободі".

"ЄС наполягає на тому, щоб влада Венесуели припинила репресії, свавільні арешти й переслідування представників опозиції та громадянського суспільства, а також звільнила всіх політичних в'язнів", - наголосив Боррель.

Читайте також: У Венесуелі видали ордер на арешт лідера опозиції

Він заявив про "сумний день для демократії у Венесуелі", нагадавши, що Гонсалес "виграв вибори з переважною більшістю голосів", судячи з незалежних джерел.

"У демократіях жоден політичний лідер не мусить шукати притулку в іншій країні", - констатував очільник європейської дипломатії.

Читайте також: Боррель про вибори у Венесуелі: Каракас не надав «необхідних доказів для оцінки виборчого процесу»

Раніше стало відомо, що Гонсалес, який був головним суперником чинного президента Мадуро на виборах, виїхав до Іспанії через загрозу арешту.

Як повідомляв Укрінформ, після виборів у Венесуелі розпочалися мітинги прихильників опозиції, які вважають, що влада сфальсифікувала результати голосування. За даними ООН, щонайменше 23 протестувальники були вбиті і близько 2400 заарештовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-