У Бундестазі пропонують створити контактну групу для перемовин щодо завершення війни в Україні

У Бундестазі пропонують створити контактну групу для перемовин щодо завершення війни в Україні

Укрінформ
Лідер фракції Соціал-демократичної партії Німеччини у Бундестазі Рольф Мютценіх пропонує створити міжнародну контактну групу для ініціювання мирних перемовин щодо завершення війні в Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю Rheinische Post, передає Укрінформ.

За словами політика, канцлер ФРН Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський погоджуються, що зараз настав час для активізації зусиль щодо мирних переговорів, і що Росія також має бути присутня на наступному Мирному саміті. 

«Я дуже вітаю це. Це також дає іншим країнам можливість стати більш відданими припиненню військових дій. На мій погляд, настав час для західних союзників ініціювати контактну групу для початку процесу», - заявив Мютценіх.

Коментуючи можливий склад такої контактної групи, він зазначив, що вважає «відповідальними» такі країни, як Китай, Індія, Туреччина та Бразилія. На думку парламентарія, в цих державах зростає переконання, що російська загарбницька війна може стати «тягарем». 

«Тому робота контактної групи може бути багатообіцяючою та відігравати важливу посередницьку роль», - переконаний соціал-демократ.

Читайте також: В ЄС відреагували на повідомлення про «мирний план» Німеччини для України

Він також застеріг, що жорстокі атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України становлять величезні виклики, з якими країна зіткнеться наступної зими. Якщо так триватиме й далі, сотні тисяч біженців можуть знову вирушити в Німеччину, заявив депутат. 

Ім’я Мютценіха стало широко відомо в Україні в березні цього року після його виступу в Бундестазі, коли він заявив: «Чи не є на часі не лише говорити про те, як вести війну, а почати думати, як війну заморозити і згодом завершити». Це стало на той час першою подібною заявою у демократичному таборі ФРН, до того з такими «миротворчими» закликами виступали виключно крайні праві та крайні ліві політичні сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-