Громадян Гани обманом змусили підписати контракти з міноброни Росії - ЗМІ

Громадян Гани обманом змусили підписати контракти з міноброни Росії - ЗМІ

Укрінформ
В окупованому Донецьку російські загарбники утримують обдурених громадян Гани і погрожують їм відправкою на війну.

Про це повідомляє ASTRA з посиланням на іноземні місцеві видання, передає Укрінформ.

«14 громадян Гани обманом вивезли в РФ і змусили підписати контракти з МО РФ, тепер їх утримують у Донецьку та погрожують відправити в бій... 11 із них уже безслідно зникли», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що ці 14 чоловіків із Гани 4 серпня 2024 року виїхали зі своєї країни в Росію, як вони думали, - «на заробітки в сільському господарстві або в охороні», їх заманили обіцянками забезпечити добре оплачувану роботу в Росії.

Однак, одразу після прибуття до РФ чоловіків відвезли до Костроми і дали підписати «трудові договори». Як виявилося, насправді це були угоди про вербування в російську армію «для боротьби з Україною». Після цього чоловіків перевезли в Донецьк. 

На відео, опублікованому ЗМІ, один із громадян Гани каже, що чоловіки були обмануті якимось провідником, якому вони довіряли. Обмануті чоловіки назвали цього провідника і пояснили, що це він їм сказав підписати контракти з міністерством оборони РФ. І оскільки ганці не знають російської мови, вони не зрозуміли, що підписують військові контракти. Також у них відібрали паспорти.

Читайте також: Росія у Сирії активно вербує чоловіків на війну в Україну - ГУР

«Ми не можемо нікуди вийти; навіть якщо ми йдемо до туалету, військові будуть слідувати за нами», - сказав один із ганців на відео з Донецька, де зараз, як стверджується, утримують цих іноземних громадян.

«У нас немає досвіду підготовки до бою. Ми благаємо, ми хочемо повернутися додому. Будь ласка, допоможіть нам. Ми спимо на фанерах, і це так незручно», - кажуть ганці, що залишилися.

Видання «GhanaWeb» пише, що звернулося до посольства Росії в Гані, але відповіді від них не отримало.

Як повідомляв Укрінформ, Індія домоглась звільнення 45 своїх громадян, яких незаконно змусили вступити до російської армії та воювати проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-