Столтенберг у лютому очолить Мюнхенську безпекову конференцію

Столтенберг у лютому очолить Мюнхенську безпекову конференцію

Укрінформ
Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг стане головою Мюнхенської безпекової конференції (MSC) в лютому 2025 року.

Про це передає Укрінформ з посиланням на MSC.

Зазначається, що норвезький політик стане головою представницького міжнародного форуму після 61-ї конференції, яка пройде у лютому 2025 року. На цій посаді він змінить німця Крістофа Гойсгена.

«Я присвятив усе своє політичне життя збереженню миру. Для мене велика честь бути головою Мюнхенської безпекової конференції та робити внесок у її місію «мир через діалог». Небагато міжнародних платформ настільки важливі, як MSC, для сприяння запобіганню конфліктам, діалогу та міжнародній співпраці», - заявив Столтенберг.

Своєю чергою Гойсген подякував команді MSC, з якою працював 3 роки.

Багаторічний голова MSC, а нині президент Ради Фонду MSC Вольфганг Ішингер заявив, що тішиться, що Єнс Столтенберг погодився головувати на Мюнхенській конференції з безпеки.

«Завдяки своїй репутації у світі та величезному досвіду Єнс приведе конференцію до ще важливішої та глобальної ролі. Немає нікого кваліфікованішого», - сказав Ішингер.

Читайте також: Столтенберг найбільше шкодує, що Україні набагато раніше не почали допомагати зброєю

Єнс Столтенберг у 2014-2024 роках обіймав посаду генерального секретаря НАТО. Раніше він був спеціальним посланником ООН з питань зміни клімату, понад два десятиліття працював на чільних посадах в уряді Норвегії, зокрема десять років як прем’єр-міністр, а також обіймав посади державного секретаря з питань навколишнього середовища та міністра енергетики, економіки та фінансів.

Як повідомлялося, про те, що Єнс Столтенберг стане головою Мюнхенської конференції з безпеки, стало відомо у вересні.

Мюнхенська конференція з безпеки проводиться у Німеччині щороку у лютому, на ній провідні урядовці й політики світу, представники міжнародних організацій, громадськості та наукової спільноти обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

Фото: securityconference.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-