В Україні померла активістка української діаспори в Англії Люба Фостун

В Україні померла активістка української діаспори в Англії Люба Фостун

Укрінформ
Вночі 1 січня на Івано-Франківщині відійшла у вічність довголітня активістка української діаспори в Англії, членкиня Асоціації українців Великої Британії (AUGB) Люба Фостун.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті AUGB.

"Нам дуже сумно від новини про те, що рано-вранці в Україні померла Люба Фостун", - йдеться в некролозі.

Зазначається, що пані Любов народилася в 1947 році у селі Верхрата в тодішньому Рава-Руському районі на кордоні з Польщею. Члени сім'ї пані Любові були одними зі 140 тисяч українців, яких в рамках операції "Вісла" насильно переселили до Західної Польщі. На початку 1970-х років пані Любов разом із батьками емігрувала до Великої Британії, де до 2007 року незмінно працювала у різних відділеннях Асоціації українців Великої Британії. Зокрема, пані Люба була довголітньою  секретаркою Головної Управи Асоціації українок Великої Британії, вчителем української школи в Лондоні та членкинею комітету/скарбницею лондонського відділення Асоціації української молоді Великої Британії.

Після смерті чоловіка від дорожньо-транспортної пригоди в 2004 році пані Любов емігрувала до України та в 2008 році оселилася в селі Крихівці, що на Івано-Франківщині.

"Люба мала дуже сильну волю, вільну думку, була палкою та принциповою в поглядах та вчинках і дуже патріотичною та вірною як до мети вільної України, так і до українців в екзилі, завдяки чому її дуже поважали", - повідомили в AUGB.

Читайте також: У Польщі помер відомий танцівник з України

В асоціації запевнили, що завжди сумували за пані Любою з моменту, як вона повернулася до України в 2008 році, "і сумуватимемо ще сильніше тепер, коли її вже немає".

Фото: Association of Ukrainian Women in Great Britain

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-