Активісти проведуть у Гельсінкі ходу проти агресивної політики РФ

Активісти проведуть у Гельсінкі ходу проти агресивної політики РФ

Укрінформ
Товариство «Українці в Фінляндії» та вся українська діаспора закликала керівництво Фінляндії підтримати Україну у протистоянні російському агресору, на знак чого вдень в суботу, 5 лютого, центром Гельсінкі буде проведена хода «Підтримай Україну, збережи мир в Європі».

Про це розповів кореспондентові Укрінформу український активіст у Фінляндії Василь Гуцул.

«У Фінляндії така історія, що її мешканцям не треба довго пояснювати, що таке «російська агресія». Тому ми хочемо привернути увагу президента, уряду та парламенту країни на необхідність більш активної позиції щодо підтримки України у протистоянні агресору та надати усю можливу допомогу – політичну, економічну, військову», – сказав Гуцул.

Він підкреслив, що можливе повномасштабне вторгнення Росії в Україну створило б небезпечний політичний прецедент та мало б катастрофічні глобальні наслідки. «Щоб запобігти цьому, необхідна чітка та активна позиція несприйняття агресивного курсу РФ. Тому в суботу ми організовуємо акцію "Підтримай Україну, збережи мир в Європі». Також наразі спілкуємося з фінськими ЗМІ, щоб акція не залишилася непоміченою, була висвітлена в медіа», – зазначив український активіст у Фінляндії.

Читайте також: Діаспора проведе акції на підтримку України у низці міст США

За його словами хода почнеться в суботу, 5 лютого, о 13:00. Місце зустрічі: центр Гельсінкі, площа біля бібліотеки Ооді. Маршрут такий: площа біля бібліотеки Ооді – Парламент Фінляндії – пам'ятник маршалу Маннергейму – вулиця Алексантерінкату – Сенатська площа.

«Зараз в наших діях потрібна єдність різних країн і націй. Ми запросили на ходу представників різних громад у Фінляндії. Зокрема, вже отримали підтвердження від литовців, білорусів. Говоримо ще з кількома громадами… Та запрошуємо на акцію всіх. Зараз не час залишатися у комфортній зоні «поза політикою». Якщо почнеться війна, вона зачепить кожного з нас», – резюмував Гуцул.

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Російські війська можуть також просунутися із Білорусі.

Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Як повідомляв Укрінформ, українські громади в Німеччині, Нідерландах, Італії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії 5-6 лютого проведуть акції на підтримку України та проти агресії Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-