У Лондоні відбулася конференція про підтримку дітей, постраждалих від війни

У Лондоні відбулася конференція про підтримку дітей, постраждалих від війни

Укрінформ
У столиці Великої Британії пройшла міжнародна конференція, присвячена підтримці відновлення травм в українських дітей, що постраждали від війни.

Про це повідомляє Союз українців у Великій Британії (СУБ) у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Захід організував благодійний фонд шкіл Пречистої Діви Марії у Великій Британії, член Союзу Українців у Великій Британії (СУБ), за підтримки британського уряду. 

Конференція об’єднала експертів, які займаються підтримкою дітей та сімей, постраждалих від війни. Присутні обговорили, як розробити програми для виявлення травм і підтримки, які підходять дітям психологічно та культурно. Ці програми можна впроваджувати в місцевих школах і через співпрацю, зазначили в СУБ. 

На конференції зокрема виступила голова Світової координаційної виховно-освітньої ради (СКВОР) Світового конгресу українців Любов Любчик, зазначили в СКУ. Вона наголосила на важливості та необхідності з боку державних інституцій «побачити й почути врешті тих українців за кордоном, кому необхідна наша підтримка і допомога».

«Настала найвища пора внести зміни до чинного освітнього законодавства про визнання суботніх і недільних шкіл, які понад століття виконують державотворчу роль по збереженні й розвитку української ідентичності та національної свідомості за кордоном», – сказала голова СКВОР СКУ.

Конференція відбулася за участі представниці Уповноваженого Верховної Ради України з прав дитини Ірини Суслової, народної депутатки України Наталії Піпи, Уповноваженої з прав дитини Великої Британії Рейчел де Соузи, очільників місцевих рад, благодійних фондів, організацій психологічної підтримки.

Читайте також: Українці Австралії закликали уряд посилити санкції проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, делегати Конгресу українців Канади організували у парламенті Канади День пропагування України, провівши зустрічі із півсотнею депутатів й сенаторів.

Фото: Lyuba Lyubchyk/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-