Активи на мільярд: в Україні через суд націоналізують майно двох російських олігархів

Активи на мільярд: в Україні через суд націоналізують майно двох російських олігархів

Укрінформ
Міністерство юстиції України за матеріалами Офісу генерального прокурора подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування до двох російських олігархів та їхнього найближчого оточення санкцій у вигляді стягнення в дохід держави їхніх активів.

Про це повідомляє у Фейсбуці ОГП, передає Укрінформ.

Позовом передбачена націоналізація майна вартістю понад 1 млрд грн, яке перебуває на території України.

Розслідування встановило, що наближені до керівництва держави-агресора власники найбільшого в РФ гірничо-металургійного холдингу беруть участь в одержанні вигоди від уряду Росії та підтримують його. Їхні підприємства ведуть бізнес у стратегічних для російської влади секторах економіки – видобувній галузі та сфері цифрових технологій.

Читайте також: Мін'юст звернувся до ВАКС щодо конфіскації активів російського мільярдера Усманова

Один із олігархів є власником російського видавничого дому "Комерсант". У публікаціях друкованих видань систематично здійснюється ідеологічна підтримка дій держави-агресора шляхом глорифікації президента РФ та військовослужбовців, які беруть участь у веденні військових дій в Україні, а також виправдовується та визнається правомірною збройна агресія проти України, захоплення її територій.

Читайте також: Мін’юст: Усі активи Медведчука і Марченко, заявлені у позові до ВАКС - під арештом

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (ст. 110-2 римінального кодексу України) здійснюють слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України, за оперативного супроводження співробітників Департаменту захисту національної державності СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, з початку війни у власність України перейшло 58 компаній, які належали підсанкційним особам. Власниками 13 з них були громадяни РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-