Ощадбанк отримав додаткових ₴4 мільярди держгарантій на кредитування бізнесу

Ощадбанк отримав додаткових ₴4 мільярди держгарантій на кредитування бізнесу

Укрінформ
Уряд надав Ощадбанку додаткові державні гарантії на суму 4 млрд грн для портфельного кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу у 2024 році.

Про це повідомила пресслужба фінустанови, передає Укрінформ.

«Кабінет Міністрів України надав Ощаду додаткові державні гарантії за портфельними банківськими кредитами на суму 4 млрд грн на 2024 рік, що спрямуються на кредитування підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ). Паралельно банк використовує попередній ліміт у сумі 4,65 млрд грн», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що з початку використання інструмента державних гарантій на портфельній основі в лютому 2021 року Ощадбанк уже надав за цією програмою майже 4,4 тис. кредитів на 15 млрд грн.

Наразі загальний портфель програми становить 7,5 млрд грн.

Читайте також: Обсяг заявок на кредити для відновлення енергетики сягнув ₴38 мільядів

За даними банку, основними отримувачами кредитів стали підприємства агропромислового, переробного, виробничого та торговельного секторів.

До того ж, переважна частина позик була надана на фінансування оборотного капіталу терміном від 2 до 3 років, а середній розмір кредиту становив біля 3 млн грн.

«Завдяки частковому гарантуванню державою портфеля кредитів для позичальників, які не мають достатнього забезпечення, та поєднанню з програмою «Доступні кредити 5-7-9%» кредитування надається на дуже вигідних умовах», – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за напрямок ММСБ.

Як повідомляв Укрінформ, у червні банки видали підприємцям 767 кредитів із держгарантіями на портфельній основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-