Китай розпочав антисубсидійне розслідування щодо імпорту молочних продуктів із ЄС

Китай розпочав антисубсидійне розслідування щодо імпорту молочних продуктів із ЄС

Укрінформ
Уряд Китаю у відповідь на рішення Єврокомісії підвищити мита на електромобілі китайського виробництва розпочав антисубсидійне розслідування щодо імпорту молочних продуктів із Європейського Союзу.

Про це повідомляє Міністерство торгівлі КНР, передає кореспондент Укрінформу. 

Підставою для перевірки стали скарги Китайської молочної асоціації та Китайської асоціації виробників молочної продукції на європейських конкурентів.

«Після попереднього розгляду Міністерство торгівлі вважає, що скарги згаданих асоціацій містять відповідні факти і докази, що потребують проведення антисубсидійного розслідування», - йдеться у повідомленні відомства. 

Зазначається, що під час розслідування перевірять виробників різних типів сирів, молока та вершків.

Китай розгляне 20 схем субсидій для виробників молочної продукції з усіх країн ЄС, але найбільшим експортером названа Ірландія, з якої торік ввезено у Китай молокопродуктів на $461 мільйон.

Загалом у 2023 році частка ЄС в імпорті молочних продуктів до Китаю становила близько 36%, що робить ЄС другим за величиною постачальником цієї продукції у КНР після Нової Зеландії.

Читайте також: Китай і Росія восени можуть перейти на бартерну торгівлю - Reuters

Як повідомлялося, після рішення Єврокомісії про встановлення підвищених тарифів на китайські електрокари Пекін у червні розпочав антидемпінгове розслідування стосовно імпорту свинини з ЄС, переважно з Іспанії, Нідерландів і Данії.

Європейська комісія переглянула запропоновані штрафні мита на імпорт китайських електромобілів і зменшила їх до 36,3% від запланованого рівня в 37,6%, проте відмовилася скасовувати їх.

Уряд Китаю подав скаргу до Світової організації торгівлі через тарифи Євросоюзу на електромобілі китайського виробництва.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-