На підприємствах Укроборонпрому працюють 611 ветеранів

На підприємствах Укроборонпрому працюють 611 ветеранів

Укрінформ
На підприємствах, що входять до складу АТ «Українська оборонна промисловість», працюють 611 ветеранів, з яких близько 100 демобілізувалися вже після повномасштабного вторгнення.

Про це під час виступу на VII Міжнародному ветеранському форумі «Україна. Ветерани. Єдність» повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні на підприємствах Укроборонпрому працюють 611 ветеранів, із них 9 ветеранок. Більшість - це ветерани АТО та ООС, але вже є близько 100 ветеранів, які демобілізувалися з початку повномасштабного вторгнення», - сказав міністр.

За його інформацією, ветерани стали до роботи майже на 50 підприємствах УОП. Наразі Мінстратегпром працює над тим, щоб долучати в галузь якомога більше ветеранів.

«Є нюанс, над яким ми сьогодні працюємо разом із Міністерством економіки. Згідно з нормами Трудового кодексу, ми не можемо долучати до виробничих процесів працівників з інвалідністю, зокрема з ампутацією. Ми хочемо прибрати ці застарілі обмежувальні елементи», - додав Камишін.

Читайте також: В Укроборонпромі підтвердили плани щодо відбудови літака «Мрія»

Він зауважив, що саме підприємства оборонно-промислового комплексу надають ветеранам можливість реалізувати свої набуті на фронті компетенції і водночас відчути залученість до відбудови обороноздатності країни.

Як повідомлялося, у межах грантової програми "єРобота" близько 900 ветеранів та їх рідних отримали понад 410 млн грн на започаткування і розвиток власної справи.

Фото: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-