Шольц назвав умову запрошення Росії до мирних перемовин

Шольц назвав умову запрошення Росії до мирних перемовин

Укрінформ
Росія має усвідомити необхідність виведення своїх військ із території України, це створить умови для мирних переговорів.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, відповідаючи на запитання Укрінформу, на спільній з Президентом України пресконференції Володимиром Зеленським.

Він нагадав, що цей тиждень є тижнем «важливих самітів, в центрі яких стоїть Україна». І перший Саміт миру, мирна конференція в Швейцарії є дуже важливою. Після кількох зустрічей це наступний, хоча не останній крок, який має закласти підвалини до наступного кроку, який призведе «до мирного розвитку».

«Росія, звісно, має зробити свій внесок у цей мирний розвиток, а саме – закінчити війну та вивести війська», - заявив канцлер ФРН.

При цьому він підтвердив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну, в тому числі військовою технікою і залишатиметься найбільшим у Європі «донором» у наданні зброї. Але зауважив, що нового в питаннях надання далекобійних ракет - немає. Також у питанні навчання українських солдатів на території України - Німеччина не підтримує таку ідею.

Читайте також: Глава МЗС Швейцарії пояснив, чому Росію не запросили на Саміт миру

Шольц також зазначив, що Україна бореться з агресором і одночасно будує своє європейську майбутнє. Відбудова стане велетенським завданням, яке потребуватиме неймовірних коштів, і без приватних – не обійтися.

«Наша мета чітка: Україна має зберегти свою незалежність і територіальну цілісність», - заявив Шольц.

Переговори лідерів відбулися на полях Конференції з відновлення України, яка проходить у німецькій столиці 11-12 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-