Україна у переговорах з ЄС зосередиться на тому, що необхідно в умовах війни - Стефанішина

Україна у переговорах з ЄС зосередиться на тому, що необхідно в умовах війни - Стефанішина

Укрінформ
Українська сторона під час переговорів з Європейським Союзом про вступ зосередить першочергову увагу на «демократичних» кластерах, а також на життєво важливих для держави в умовах війни, включаючи енергетику, транспорт, логістику й вільне пересування.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина перед початком переговорів у Люксембурзі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Перш за все, це кластери, які будуть відкривати процес входження, і завершальні кластери, відповідно до дорожньої карти реформ, яку Україна представила до початку переговорів. Ми концентруємо наші зусилля на цьому. І, безумовно, будемо зосереджуватися на кластерах, які є життєво важливими для країни, що перебуває у війні, - енергетика, транспорт, логістика, а також вільне переміщення людей», - сказала урядовиця.

Вона зауважила, що у наступні місяці Україна розпочне процес скринінгу законодавства на відповідність європейському.

Щодо очікуваних термінів вступу Стефанішина зазначила, що Україна може рухатися дуже швидко, і буде готовою у міру того, як до визначних рішень буде готова Європейська комісія.

Читайте також: Україна зробить все можливе заради набуття членства у ЄС - Шмигаль

«По-перше, як вже було погоджено, Україна стане членом Європейського Союзу, і ми будемо здатними завершити всі (процедури) до 2030 року. Україна здатна рухатися швидко. Якщо Європейська комісія буде готова, ми зробимо це швидко», - додала віцепрем'єр-міністр.

Як повідомлялося, в Люксембурзі розпочалася перша міжурядова конференція між ЄС і Україною щодо членства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-