Україна зробить все можливе заради набуття членства в ЄС - Шмигаль

Україна зробить все можливе заради набуття членства в ЄС - Шмигаль

Укрінформ
Україна готова зробити усе можливе, аби завершити процес набуття повноправного членства у ЄС.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час виступу на першій міжурядовій конференції щодо початку переговорів про членство України в ЄС у Люксембурзі.

«Тисячі найкращих синів та доньок України віддали свої життя за незалежну європейську Україну. Я схиляю голову у пам’ять про полеглих українських героїв. Я схиляю голову на знак подяки українським військовим, які зробили цей день можливим. За те, що вони дали змогу розпочати переговорний процес, який врешті-решт призведе до вступу України до ЄС. Ми зробимо усе можливе, аби досягти цього», - сказав Шмигаль.

Він зауважив, що «на шляху до членства на нас чекає ще багато роботи». «Ми готові до цього. Ми продемонстрували, що здатні просуватися швидко й досягати неможливого. Сьогоднішня подія це чітко демонструє», - зазначив Прем’єр.

Шмигаль висловив переконання, що європейські партнери позитивно сприймуть офіційну переговорну позицію України, яку буде представлено сьогодні. «Майбутнє членство України - це найкраща відповідь Європи на нинішні виклики й унікальна можливість зміцнити Євросоюз. Ми переконані, що допомога Україні у перемозі над російським агресором та подоланні складнощів повоєнної відбудови стане найбільшим досягненням Європи», - зауважив він.

Читайте також: Україна не очікує перешкод від Угорщини у переговорах з ЄС - Стефанішина

На переконання глави українського уряду, «сильна Україна неможлива поза межами ЄС, як і сильний ЄС неможливий без України». «Сьогодні ми відзначаємо важливу перемогу на шляху євроінтеграції України. Водночас початок перемовин - це й важливий крок до досягнення нашої спільної перемоги. Разом ми здолаємо. Разом ми збудуємо безпечну, успішну та сильну Європу від Лісабона до Луганська», - підсумував він.

Як повідомлялося, 25 червня на Першій міжурядовій конференції в Люксембурзі стартують переговори про вступ України до Євросоюзу.

Читайте також: Лідери країн ЄС і президентка Молдови привітали початок переговорів про вступ

Після цього розпочнеться відкриття 35 переговорних глав. Україна вступатиме у переговори відразу за декількома главами, застосувавши кластерний підхід. Кластерів, які об'єднують кілька глав, буде шість.

Фото: ФБ\Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-