Україна має бути технічно готова до вступу в ЄС і НАТО одразу після перемоги - Прем'єр

Україна має бути технічно готова до вступу в ЄС і НАТО одразу після перемоги - Прем'єр

Укрінформ
Вступ України до Європейського Союзу має бути обов'язковою умовою справедливого миру.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час панельної дискусії в межах форуму «Україна 2024. Незалежність», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас є амбітна мета - ми хочемо бути технічно готовими до вступу до ЄС і до НАТО одразу після нашої перемоги. У нас є команда, переговорні плани, підтримка партнерів. Треба зробити все це швидко. Вважаємо, що вступ до ЄС має бути обов'язковою умовою справедливого миру. За два з половиною роки ми довели, що можемо долати часом нездоланні бар'єри та досягати часом недосяжних цілей», - сказав він.

Шмигаль нагадав, що триває скринінг законодавства України на відповідність європейському. Він зауважив, що наразі ключова мета - у першому півріччі наступного року, коли в Раді ЄС головуватиме Польща, відкрити всі переговорні розділи.

Читайте також: Україна у переговорах з ЄС зосередиться на тому, що необхідно в умовах війни - Стефанішина

«Хочемо рухатись паралельно, одразу по всіх напрямках, і робити наші «домашні завдання» дуже швидко, як ми й робили всі попередні роки», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Україна рухається до відкриття перших переговорних розділів з Європейським Союзом на початку 2025 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-