У Києві з початку війни знищені 23 історичні будівлі - народний депутат

У Києві з початку війни знищені 23 історичні будівлі - народний депутат

Укрінформ
У Києві під час повномасштабної війни знищено 23 історичні будівлі, і в більшості випадків це були дії забудовників.

Про це повідомила член Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Ганна Бондар в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Виявилося, що під час широкомасштабного вторгнення, за ці два з чимось роки, у Києві було знищено 23 історичні будівлі. Деякі з них є пам'ятками, деякі не є пам'ятками, але - цінною історичною забудовою. Лише дві з них були знищені російськими ракетами. Всі інші, на жаль, були знищені київськими забудовниками», - сказала Бондар.

За її словами, сьогодні увага суспільства привернута до цієї теми через знесення садиби Зеленських, але «таких випадків дуже багато».

Депутат зазначила, що тимчасова слідча комісія ВР розглядала причини виникнення такої ситуації. За її словами, ані Державна інспекція архітектури та містобудування, ані місто не змогли протидіяти зухвалим діям забудовника, і це є свідченням того, що у столиці «практично відсутній будівельний контроль».

Читайте також: Суд відпустив співвласника садиби Зеленських під особисте зобов'язання

«Хаос виникає тоді, коли немає чіткого плану. І основною причиною є відсутність містобудівної документації в місті Києві. Це генеральний план, це історико-архітектурний опорний план, це зонінг. Всі детальні плани території суперечать генеральному плану. І це все призводить до ось такої безконтрольної ситуації в місті», - вважає Бондар.

Як повідомляв Укрінформ, 19 липня у Києві невідомі особи знесли будинок, побудований наприкінці XIX століття, - так звану садибу Зеленських.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-