Рекордне колядування, «Запорожець» у Монте-Карло та ведмеже безсоння

Рекордне колядування, «Запорожець» у Монте-Карло та ведмеже безсоння

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

В Україні триває марафон новорічно-різдвяних свят. Так, Львовом пройшли учасники "Ходи звіздарів" у межах фестивалю "Спалах різдвяної звізди". Захід повернувся до міста після річної перерви через пандемію коронавірусу.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

А в Івано-Франківську упродовж шести днів тривав міжнародний різдвяний фестиваль "Коляда на Майзлях". У межах заходу на одній із центральних вулиць міста міми показали живий вертеп. Назва фестивалю походить від мікрорайону Майзлі, де розташований храм Царя Христа УГКЦ.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Крім того, на Івано-Франківщині зібралася рекордна для України кількість колядників – 4 471 людина. У селі Підгір’я вони разом заспівали колядку "Нова радість стала". Наймасовіше виконання цієї календарно-обрядової пісні зафіксували представники Книги рекордів України.

Фото: Микола М’якшиков
Фото: Микола М’якшиков

В Україні запровадили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації становить від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. На фото: заступника генерального директора КП "Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова" ДОР" Юрія Скребця вакцинують бустерною дозою вакцини від COVID-19 у телемедичному центрі консультативної поліклініки лікарні в Дніпрі.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Цього тижня зима показала українцям чималі "мінуси", тож поновили роботу пункти обігріву.

Фото: Євген Котенко
Фото: Євген Котенко

Другі роковини: у столичному парку "Вербовий гай" на Дніпровській набережній відбулося офіційне вшанування пам'яті загиблих в Тегерані пасажирів та членів екіпажу рейсу PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). Цьогоріч 8 січня виповнилася друга річниця, як у небі над Іраном збили літак МАУ. Він виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран – Київ. На борту перебували громадяни шести країн – Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули, серед них – 11 українців (9 членів екіпажу і 2 пасажири). Іранська влада тоді після кількох днів заперечень визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: В’ячеслав Мадієвський
Фото: В’ячеслав Мадієвський

Учасники урочистостей з нагоди 30-річчя від дня заснування Національної академії Національної гвардії України в Харкові.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Під час закритої презентації мультимедійної виставки про шлях української мелодії від фольклорної пісні до відомого на весь світ різдвяного гімну, яку організувало Міністерство закордонних справ України у межах масштабної культурно-мистецької кампанії "Щедрик: магія Різдва/Shchedryk: celebrating Christmas magic", у Музеї кіно Довженко-Центру в Києві.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Мостобудівники завершили влаштування тимчасового асфальтобетону на проїжджій частині верхової гілки вантового мосту через Дніпро у Запоріжжі й нанесли дорожню розмітку. Наразі його під навантаженням асфальту перевіряють геодезисти, паралельно продовжуються роботи з монтажу декоративного архітектурного освітлення.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Кубки на автомобілі "Запорожець" під час презентації проєкту "Українці на Rallye Monte-Carlo Classique" в Києві.

Фото: Євген Котенко
Фото: Євген Котенко

Собака біжить за хлопчиком, який катається на санчатах, на території Київського ботанічного саду імені академіка Олександра Фоміна в Києві.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Експонат парку історії землі Underhill у селі Підгірʼя Івано-Франківської області.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Виноградники, вкриті снігом, на території виноробні "Шато Чизай" в урочищі Мала гора поблизу Берегова на Закарпатті.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Качки на Лебединому озері на Одещині.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Гімалайський ведмідь, який не впав у зимову сплячку, у "Подільському зоопарку" Вінниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-