В Україні працює телеграм-канал для психологічної підтримки дітей

В Україні працює телеграм-канал для психологічної підтримки дітей

Укрінформ
В Україні працює телеграм-канал для психологічної підтримки дітей, на якому надають поради і легкі вправи, які можна виконувати під час перебування у сховищі або вдома.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Офіс Омбудсмана.

Зазначається, що через розпочате РФ повномасштабне вторгнення в Україну українські діти зараз змушені ховатися в сховищах від щогодинних ракетних обстрілів і переживати страшні ситуації.

«Для психологічної підтримки дітей працює телеграм-канал, на якому надано поради та легкі вправи, які можна виконувати під час перебування у сховищі чи вдома. Це дуже важливо, аби мінімізувати можливі наслідки психологічної травми. Підписатися на канал можна за посиланням: https://t.me/pidtrumaidutuny», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також на сайті «Освіторія медіа» розміщено поради для батьків, які розробила дитячий психолог Маріанна Новаковська.

Зокрема, вона радить дати дитині відчуття безпеки. Дітям будь-якого віку дуже важливо відчувати безпеку. Вони мають бути впевнені, що коли приходять до своїх дорослих, яким довіряють, - отримають відповідь. Дорослим слід відповідати на питання і не один раз, особливо маленьким, які можуть ставити їх знову і знову, що з нами все буде добре, все буде гаразд, українська армія хоробро і професійно нас захищає.

Окрім того, дітям потрібно давати тілесний контакт. У будь-якій тривозі завжди задіяне тіло,тому важливо обіймати, давати відчути кордони. Разом вовтузитися, будувати халабуди. Ще слід підготуватися до розмови - діти можуть прийти з питаннями. Важливо не відвертатися, не казати «заспокойся», а дати правдиву відповідь відповідно до віку, а також відповідати лише на питання, які ставить дитина тощо.

Окремо у Офісі омбудсмана уточнили, що за інформацією пресслужби KAN Development, Академія сучасної освіти А+ запускає онлайн-навчання для всіх дітей.

«Сьогодні в умовах війни в Україні тисячі дітей перебувають у бомбосховищах і укриттях, сподіваючись якнайшвидше повернутися за шкільні парти, почути добрі голоси вчителів та посміятися разом з однокласниками. Саме тому ми запускаємо проєкт з онлайн-навчання для всіх дітей України, які можуть долучитися до занять у Zoom", - повідомили у KAN Development.

Уточнюється, що розклад уроків для кожного віку публікується щоденно, і що у кожній віковій категорії одночасно можуть підключитися до уроку до 300 дітей.

Розклад уроків публікується в Telegram-каналі https://t.me/onlineschoolaplus. Матеріали до уроків доступні тут.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-