В Україні розробили адаптивний костюм для поранених військових

В Україні розробили адаптивний костюм для поранених військових

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони України заявило про розробку зручного та якісного адаптивного костюму для поранених військовослужбовців, враховуючи рекомендації військових медиків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Як зазначається, адаптивний костюм для поранених військових дозволить швидко переодягатися або звільнятися від одягу у стабілізаційних пунктах чи госпіталях, що забезпечить оперативний доступ медичного персоналу до лікувальних маніпуляцій.

Проєкт здійснює Головне управління розвитку матеріального забезпечення спільно з представниками Збройних сил, українськими виробниками та волонтерами.

Технічне завдання було визначене Тилом командування Сил логістики Збройних сил України з урахуванням рекомендацій військових медиків та волонтерів.

Основною особливістю адаптивного одягу є зручність використання липучок.

Передбачається виготовлення костюмів у декількох розмірах і зростах, з можливістю розширення для використання апарату Ілізарова під час лікування.

Одяг матиме нейтральні тони, вільний крій та включатиме натільну білизну (шорти, майка) та повсякденний варіант (фуфайка з короткими та довгими рукавами, штани).

Читайте також: У львівському центрі Superhumans встановили понад 600 протезів - Зеленська

Адаптивні костюми розраховані як на чоловіків, так і на жінок.

Кілька моделей українських виробників перебувають на етапі доопрацювання і тестуватимуться в практичних умовах у ході військово-дослідних випробувань.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони та благодійний фонд "Коло" розпочинають спільний проєкт із реконструкції Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" у Києві.

Фото: https://www.mil.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-