У Відні відбулася акція через російський удар по «Охматдиту»

У Відні відбулася акція через російський удар по «Охматдиту»

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Австрії відбулася акція із засудженням російського удару по дитячій клініці «Охматдит» у Києві, участь у якій взяли представники української громади та посольства, а також австрійці та інші небайдужі друзі України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

«Сьогодні події змушують нас кричати, адже країна-терорист перетнула усі межі, які тільки можна перетнути. Окрім того, що вони постійно бомбардували усю Україну, вони замахнулися тепер і на святе для кожного українця – наших дітей. Вони зробили це тому, що не поважають нас як націю і тому, що хочуть знищити дітей – наше майбутнє», – заявив під час мітингу голова української ГО «Mrija» Андрій Каріоті.

Окрім іншого, він закликав українців в Австрії та Європі до активного донесення інформації про триваючі звірства росіян в Україні до суспільств та урядів країн, де вони проживають. Окремо він наголосив на важливості того, щоб Австрія нарешті вислала з країни численних шпигунів російської держави-терориста.

Акція у Відні із засудженням удару Охматдиту / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

На важливості не забувати своє коріння та долучатися до допомоги Україні також наголосив перший секретар посольства України в Австрії Володимир Коломієць. «Росія вчергове показала своє справжнє обличчя – обличчя країни, де панує терор. І ми маємо усі разом спільно боротися з цим терором. Кожен має відігравати роль, кожен має боротися за незалежність», – заявив він.

Акція за участю сотень людей проходила на одній з центральних площ Відня Штефансплатц, біля Собору Святого Стефана. Після виступу промовців учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання жертв масованого російського ракетного удару по України 8 липня. Для нагадування про загибель беззахисних дітей на площі було виставлено дитячі іграшки та запалено свічки.

Учасники акції також гучно скандували лозунги на підтримку України та із засудженням російської агресії: «Слава Україні! – Героям слава!», «Слава Збройним Силам України!» та «Росія – терористична держава!» («Russland – Terrorstaat»).

Напис «Russland = Terrorstaat» також містився на великому банері, розміщеному в центрі площі. Окрім того, демонстранти тримали різні плакати з написами англійською та німецькою мовами, як, наприклад, «Росія – вбивця», «Росія атакувала дитячу клініку у Києві», «Що страшніше – Росія чи рак. 08.07», «Миру можна досягти лише після правосуддя», «Надайте Україні протиповітряну оборону», «Росія: Якщо вони не можуть виграти, то вони вбивають дітей», «Як багато дітей має загинути, щоб ви почали хвилюватися?». Також було помітно плакат, який звертав увагу на проросійську позицію Австрійської народної партії (FPÖ), яка, між тим, ніяк не коментувала російський удар по дитячій клініці у Києві: «Чи чують FPÖ та їхні російські друзі крики дітей в Охматдиті?».

Читайте також: Посольство Росії у Празі облили «кров'ю»

Як повідомляв Укрінформ, під масованої російської ракетної атаки 8 липня постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Краматорськ і Словʼянськ. Було випущено близько 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня.

Зокрема, російська ракета влучила у відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій дитячої лікарні «Охматдит» у Києві. Також є загиблі у Дніпровському районі внаслідок падіння уламків на медичний центр.

Внаслідок російського ракетного обстрілу України 8 липня загинули 38 людей, серед них четверо дітей. Ще 190 людей отримали поранення. Рятувальна операція триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-