В Україні розробили онлайн-курс для інформування про торгівлю людьми

В Україні розробили онлайн-курс для інформування про торгівлю людьми

Укрінформ
На освітній платформі Prometheus створили безкоштовний онлайн-курс «Торгівля людьми: як захистити себе та близьких», за місяць від запуску навчання пройшли 20 тисяч людей.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла правозахисниця, менеджер проєктів протидії торгівлі людьми Карітасу України Наталія Голинська.

«Ми хочемо підвищити рівень обізнаності щодо торгівлі людьми під час війни і донести цю інформацію до якомога більшої кількості людей, особливо молоді. Розуміємо, що молоді люди найчастіше черпають інформацію з онлайн-ресурсів. А ця освітня платформа – дуже популярна, лише за місяць від запуску курс пройшли 20 тисяч людей», - зазначила Голинська.

Зі слів розробників курсу, ними стала команда фахівців з протидії торгівлі людьми Карітасу України, цільова аудиторія – не обмежена, адже від торгівлі людьми не застрахований ніхто. Важливий елемент цього освітнього курсу – правила, які, однак, не треба заучувати напам’ять. Варто тільки переглянути корисні відео, виконати інтерактивні завдання і спілкуватися на форумі, щоб запам’ятати основні принципи безпечної поведінки під час подорожей, пошуку роботи, знайомства в інтернеті, навчання за кордоном, волонтерства тощо.

Читайте також: Держдеп США вніс Росію і Білорусь до списку держав-спонсорів торгівлі людьми

«З дописів слухачів ми дійшли висновку, що є запит на офлайнові заходи (інтенсиви, зустрічі, лекторії, воркшопи) для працівників державних структур, зокрема ДСНС, поліції, соціальної сфери, а також освітян. Для молоді та дітей надалі плануємо створити ще застосунок та симуляційні ігри», - додала правозахисниця.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Національної соціальної служби, від початку 2024 року 121 українець отримав статус особи, яка постраждала внаслідок торгівлі людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-