В Україні запустили платформу «Партнер MOD» для залучення постачальників тилового майна ЗСУ

В Україні запустили платформу «Партнер MOD» для залучення постачальників тилового майна ЗСУ

Укрінформ
У Києві презентували платформу "Партнер MOD", яка полегшить співпрацю Міноборони та постачальників тилового майна для Збройних сил України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як відзначили учасники презентації, головна мета цього проєкту - розширити коло постачальників якісного тилового майна для ЗСУ, забезпечити їм зручний доступ до технічних вимог та налагодити ефективну комунікацію між Міноборони та бізнесом.

Міністр оборони Рустем Умєров, презентуючи нову платформу, відзначив, що його команда прийшла до Міноборони, коли ситуація із закупівлями була складною, багато процесів були закритими та корумпованими. Після початку повномасштабного вторгнення і збільшення бюджету на армію в десятки разів, ситуація загострилася та спонукала нову команду шукати рішення для чесної та прозорої комунікації з постачальниками тилового майна для армії.

«Щоб унеможливити корупцію, ми почали цифровізувати процеси. Цифровізація 100-відсотково не вирішує всі проблеми, але ускладнює можливості незаконних схем», - зауважив Умєров.

Він додав, що Міноборони поставило за мету для себе запровадження стандартів НАТО в прозорості і відповідності та почало реформу закупівель.

«Реформа закупівель сама по собі є критичною для зміцнення обороноздатності країни для того, щоб забезпечити наших військових найсучаснішим тиловим майном», - наголосив міністр.

Своєю чергою заступник міністра оборони Дмитро Кліменков наголосив, що створення платформи сприятиме збільшенню кількості постачальників і виробників, які готові працювати на забезпечення армії.

«Наша мета – розширити лист усіх постачальників і виробників, які є в Україні, щоб виробник і постачальник знали, як їм працювати з Міноборони, як подавати свої заявки, як виходити на торги, які документи з собою мати. Тобто ми хочемо отримувати зворотній зв'язок з виробниками і постачальниками, щоб не стояти на місці і щоб кожен день впроваджувати нові інструменти для покращення нашої роботи», - наголосив Кліменков, додавши, що очікується підвищення конкуренції на понад 20% після запуску сайту.

Розробники порталу повідомили, що на ньому постачальники можуть подавати заяви на проведення перевірки зразка речового майна для отримання акту відповідності, на передання зразка-еталону чи проведення дослідних випробувань виробу, отримувати роз'яснення з того чи іншого питання.

Читайте також: Фіала сподівається, що чеська ініціатива із закупівлі боєприпасів для України буде тривалою

Міністр оборони, підсумовуючи захід, закликав до співпраці всі компанії, які готові запропонувати якісну продукцію для війська.

«Ми запрошуємо до співпраці всі українські, міжнародні компанії, які готові запропонувати якісну продукцію. Портал може забезпечити прозорий і зручний механізм взаємодії з Міноборони, і наші майбутні плани передбачають оцифровку всіх процесів», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Державний оператор тилу у кількох регіонах запустив пілотний проєкт, спрямований на контроль постачальників під час прийому харчових продуктів безпосередньо у військових частинах.

Фото: Володимир Фомічов/LIGA.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-