Уряд ФРН може дозволити українським студентам-медикам завершити навчання в Німеччині

Уряд ФРН може дозволити українським студентам-медикам завершити навчання в Німеччині

Ексклюзив
Укрінформ
Уряд ФРН готує зміни за законодавства, які уможливлять студентам медичних вишів з України, які опинилися в Німеччині після початку повномасштабного російського вторгнення, завершити навчання в німецьких навчальних закладах.

Це кореспонденту Укрінформу підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я ФРН.

«Наразі федеральний уряд розглядає законодавчі зміни, які мають дозволити продовження незавершеної медичної освіти українців у Німеччині. Готується відповідна зміна до Положення про ліцензування лікарів (ÄApprO) у рамках законодавчого процесу щодо внесення змін до Федеральних медичних правил (BÄO)», - зазначили у відомстві.

Там не змогли відповісти на запитання щодо можливих часових рамок ухвалення відповідних змін, а також щодо конкретних правил і умов подання заявок на навчання.

Читайте також: У Німеччині ліцензії отримали лише 10% українських лікарів-біженців

Тих, хто вже отримав на Батьківщині медичну освіту, зміни до закону не торкнуться. Ці фахівці мають отримати ліцензію за раніше визначеними правилами.

Стосовно процедур визнання українських дипломів і академічних досягнень, то відповідальність за це несуть федеральні землі, а не центральна влада.

Без визнання диплома та отримання ліцензії лікар не може працювати. Для отримання такої можливості потрібне належне знання німецької мови.

Читайте також: У Німеччині працюють більш як 190 тисяч українців - Мінпраці ФРН

Централізованих даних, скільки саме в Німеччині наразі перебуває студентів-медиків, немає. Так само як і щодо кількості фахівців з медичною освітою. Утім, у пресі з’явилася інформація, що заявки на отримання дозволу на медичну діяльність в країні подали 1674 громадян України з числа тих, хто знайшов захист у ФРН. При цьому схвалено за цей час лише 187 таких заявок.

Як повідомляв Укрінформ, попри дефіцит лікарів у Німеччині, українські медики, які приїхали в країну після початку повномасштабної війни, не можуть працювати за фахом через бюрократію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-